In augustus ontvangt u uw jaarlijks pensioenoverzicht (UPO)

Uw pensioenoverzicht toont hoeveel pensioen u heeft opgebouwd
Bekijk uw te bereiken pensioen: uw pensioenoverzicht laat een schatting zien van het pensioen dat u kunt verwachten op basis van uw huidige pensioenopbouw. Het helpt u om een idee te krijgen van de hoogte van uw inkomen na pensionering.

Controleer uw persoonlijke gegevens
Eventuele fouten kunnen invloed hebben op uw pensioenberekening straks, dus controleer altijd uw persoonlijke gegevens: naam, geboortedatum, aanvang opbouw. Maar ook of uw partner bij ons geregistreerd is.

Maak een lijst van verwachte uitgaven na uw pensionering
Door uw pensioenoverzicht te vergelijken met uw verwachte kosten na uw pensionering, kunt u beoordelen of uw pensioeninkomen dan voldoende zal zijn. Denkt u dat het niet voldoende is dan is het wellicht verstandig om nu extra geld opzij te zetten. U kunt extra pensioensparen bij SPF. Ook onze nieuwe pensioenregeling biedt ruimte om extra pensioen op te bouwen door vrijwillig extra premie in te leggen.

Uw persoonlijk pensioenoverzicht is een indicatie en de werkelijke hoogte van uw pensioen zijn afhankelijk van verschillende factoren, de zoals economische en persoonlijke omstandigheden maar ook veranderingen in wetgeving. Het is slim om elk jaar als u uw jaarlijks pensioenoverzicht ontvangt uw pensioensituatie te bekijken en indien nodig aanpassingen te maken om uw pensioendoelen te bereiken.